nedeľa 28. augusta 2011

Zelená špargľa v prosciutte

Elegantné, jednoduché a zdravé predjedlo či ľahké hlavné jedlo. 



Ingrediencie:
  • 5 ks zelená špargľa
  • 5 plátkov prosciutto
  • čierne mleté korenie - štipka
  • soľ - štipka
  • cukor - štipka


Postup:
  1. Špargľu uvaríme vo vode, v ktorej je pridaná štipka cukru aby šparľa nezhorkla a následne schladiť prúdom studenej vody. Vďaka tomuto bude špargla krásne zelená. 
  2. Šparglu okoreníme, osolíme a každú obalíme plátkom prosciutta. 
  3. Na dno panvice si kvapneme olivový olej a krátko opatrne orestujeme aby sa nám nevyzliekla z prosciuttového  obalu. Namiesto restovania je možné piecť z každej strany 5 minút v rúre pri 200 °C. 


Doplňujúce údaje:
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: varenie, restovanie alebo pečenie 10 minút
Počet porcií:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára