Ingrediencie:
- 5 ks zelená špargľa
- 5 plátkov prosciutto
- čierne mleté korenie - štipka
- soľ - štipka
- cukor - štipka
Postup:
- Špargľu uvaríme vo vode, v ktorej je pridaná štipka cukru aby šparľa nezhorkla a následne schladiť prúdom studenej vody. Vďaka tomuto bude špargla krásne zelená.
- Šparglu okoreníme, osolíme a každú obalíme plátkom prosciutta.
- Na dno panvice si kvapneme olivový olej a krátko opatrne orestujeme aby sa nám nevyzliekla z prosciuttového obalu. Namiesto restovania je možné piecť z každej strany 5 minút v rúre pri 200 °C.
Doplňujúce údaje:
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: varenie, restovanie alebo pečenie 10 minút
Počet porcií: 1
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára