pondelok 22. augusta 2011

Tradičný Cheesecake na jogurtový spôsob

Jednoduchý recept, ktorý dokáže každý upiecť a chutí výborne.




Ingrediencie:


Korpus:
  • 50 g maslo
  • 120 g keksy kakaové (napríklad Bebe 1 balenie)
  • 25 g orechy vlašské 


Cheese:
  • 500 g tvaroh jemný bez hrudiek
  • 250 g biely jogurt (2 kelímky biela activia)
  • 150 g cukor vanilkový
  • 1 vajce
  • 2 PL hladká múka


Postup:
  1. Začneme tým, že si dáme keksy s orechmi do sáčku a valčekom ich rozdrvíme, asi na takú hrúbku akú má strúhanka, (dá sa to aj mixérom podrviť). Roztopíme si na miernom ohni maslo a doňho potom vsypeme rozdrvenú masu orechov a keksov a premiešame. Do asi 20cm tortovej formy na dno si položíme papier na pečenie a okraje vymastíme maslom. Na dne si rovnomerne dáme maslovo-orechovo-keksikovu zmes a trochu utlačíme lyžicou aby bol povrch rovný a všade rovnako vysoký. 
  2. V mixéri si zmiešame tvaroh s activiou, vajičkom, cukrom a hladkou múkou aby to malo krásnu trochu hustú konzistenciu bez kryštálikov cukru. Toto si vylejeme na utlačené keksíky a dáme zapiecť pri 150 stupnoch 45-50 minút 
  3. Potom si necháme cheesecake vyhladnúť vo forme na izbovú teplotu, vyberieme z formy a  preložíme do chladničky minimálne na 4-5 hodín (ideálne na noc) a potom si pochutnávame :)



Doplňujúce informácie:

Príprava: 15 minút

Tepelná úprava: pečenie, 45-50 minút pri 150 °C

Počet porcií: 12 rezov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára