Jednoduchý recept, ktorý dokáže každý upiecť a chutí výborne.
Ingrediencie:
Korpus:
- 50 g maslo
- 120 g keksy kakaové (napríklad Bebe 1 balenie)
- 25 g orechy vlašské
Cheese:
- 500 g tvaroh jemný bez hrudiek
- 250 g biely jogurt (2 kelímky biela activia)
- 150 g cukor vanilkový
- 1 vajce
- 2 PL hladká múka
Postup:
- Začneme tým, že si dáme keksy s orechmi do sáčku a valčekom ich rozdrvíme, asi na takú hrúbku akú má strúhanka, (dá sa to aj mixérom podrviť). Roztopíme si na miernom ohni maslo a doňho potom vsypeme rozdrvenú masu orechov a keksov a premiešame. Do asi 20cm tortovej formy na dno si položíme papier na pečenie a okraje vymastíme maslom. Na dne si rovnomerne dáme maslovo-orechovo-keksikovu zmes a trochu utlačíme lyžicou aby bol povrch rovný a všade rovnako vysoký.
- V mixéri si zmiešame tvaroh s activiou, vajičkom, cukrom a hladkou múkou aby to malo krásnu trochu hustú konzistenciu bez kryštálikov cukru. Toto si vylejeme na utlačené keksíky a dáme zapiecť pri 150 stupnoch 45-50 minút
- Potom si necháme cheesecake vyhladnúť vo forme na izbovú teplotu, vyberieme z formy a preložíme do chladničky minimálne na 4-5 hodín (ideálne na noc) a potom si pochutnávame :)
Doplňujúce informácie:
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: pečenie, 45-50 minút pri 150 °C
Počet porcií: 12 rezov
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára