nedeľa 28. augusta 2011

Cukinový quiche

Jemný cukinový koláčik s rajčinovou omáčkou.



Ingrediencie:
Cesto:
  • 200 g múka hladká
  • 50 g maslo
  • 1 žltok

Vrch:
  • 1 ks cukina
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • 250 ml smotana na šlahania
  • 50 g syr tavený
  • 150 g tvrdý syr (parmezán, ementál, eidam)
  • 2 ks vajcia
  • soľ (štipka)
  • čierne mleté korenie (štipka)
  • muškátový oriešok (štipka)
  • bazalka sušená (štipka)
  • tymián (štipka)
  • majorán (štipka)
  • olivový olej na dno panvice

Paradajková omáčka:
  • 2 ks paradajky
  • 1 PL pasatty alebo hustý pretlak
  • soľ (štipka)
  • cukor (štipka)
  • olivový olej na dno panvice
Postup:
  1. Z múky, masla a žĺtka si spracujeme cesto a odložíme ho na pol hodinu do chladničky. 
  2. Cesto vyvaľkáme, dáme na naolejovaný plech a pečieme 20 minút pri  180 °C.
  3. Na dno panvice si kvapneme olivový olej a orestujeme na ňom roztlačený cesnak, na malé kúsky nakrájanú cibuľu, a nahrubo nastrúhanú 3/4 cukiny. 1/4 cukiny si odložíme, nakrájame na kolieska, tie následne rozrežeme na 6 trojuholníčkov.
  4. Podusíme a pridáme smotanu na šlahanie, tavený syr a nastrúhaný tvrdý syr. Odstavíme z ohňa, pridáme vajíčka, osolíme a pridáme všetky koreniny. (čierne mleté korenie, muškátový oriešok, bazalka, tymián a majorán.) Všetko zmiešame. Zmes nalejeme na upečené cesto.
  5. Na dno panvice si kvapneme olivový olej a krátko na ňom restujeme na malé kúsky nakrájané paradajky, podlejeme pasattou alebo hustým pretlakom, osolíme, ocukríme a zredukujeme, (necháme odpariť vodu a tým pádom sa zmenší objem). Vylejeme na stred cukinovej zmesi, okraje ozdobíme trojuholníčkami cukiny, ktoré sme si nakrájali zo zvyšku cukiny (1/4) a dáme piecť 30 minút na 180 °C.

Doplňujúce údaje:
Príprava: 20 minút
Tepelná úprava: restovanie, redukovanie, pečenie 50 minút (20 minút cesto, 30 minút celý quiche) na 180 °C
Počet porcií: 12 rezov



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára