Ingrediencie:
- 1 ks menší patizón
- 1 ks konzerva tuniak v olivovom oleji
- 5-6 ks kapary
- 2 výhonky petržlenová vňať
- 3-4 lístky bazalka čerstvá
- olivový olej na dno panvice
- Rajčinová omáčka:
- 1 ks paradajka
- 2 PL paradajková pasatta alebo hustý pretlak
- tymián sušený - štipka
- majorán - štipka
- čierne korenie - štipka
- soľ - štipka
- olivový olej na dno panvice
Postup:
Najprv si vydlabeme patizón, malou čajovou lyžičkou to ide ľahko a pekne okolo okrajov. Odrežeme kúsok spodnej časti aby na plechu pevne stál. Po vydlabaní si ho jemne nasolíme a necháme odstáť pár minút.
Vydlabanú dužinu si nakrájame na malé kúsky a tiež nasolíme. Necháme ich 10 minút aby pustili štavu.
Nachystáme si približne takéto množstvo petržlenovej vňate na posekanie do panvice a 5-6 kaparov.
Opečenú zmes vylejeme do pripraveného vydlabaného patizónu a strčíme do vyhriatej trúby na 190 °C na 10 minút.
Na panvicu si kvapneme olivový olej a pripravíme rajčinovú omáčku. Nakrájame rajčinu nadrobno a dáme do panvice, pridáme pasattu (alebo hustý pretlak) a okoreníme tymiánom, majoránom, čiernym korením a osolíme podľa chuti. Necháme trochu odpariť, aby nám vznikla hustá omáčka. Trvá to asi 5-6 minút. A vylejeme na čiatočne upečený patizón (tuniak s dužinou zatiaľ vytvoria jemnú krustičku) . Potom pokračujeme v pečení, stále na 190°C a pečieme ešte 25-30 minút kým patizón mierne nezozlatne ako vidieť na úvodnej fotke. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame. Jedlá je aj patizónová „miska„. My ju doma jeme zaroveň s plnkou:)
Doplňujúce informácie:
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: 35-40 minút na 190 °C
Počet porcií: 1
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára