Ingrediencie:
- 2 hrste medovka
- 1 PL med
- 1 ks limetka alebo citrón
Postup:
Pripravíme si čerstvú medovku.
V džbáne by mala byť približne do polovice.
Zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút lúhovať.
Po vylúhovaní precedíme, ale polovicu čaju s listami necháme v džbáne.
Ponorným mixérom listy poriadne podrvíme a tie pustia všetku arómu aj farbu. Môžte si všimnúť fotku pri bode 3, na ktorej je už čaj vylúhovaný, že je oveľa bledší a keď ovoniate dostane vás poriadna medovková aróma.
Necháme trochu vychladnúť a pridáme štavu z citróna/limetky a med. (Ak by ste pridali med a štavu z citróna/limetky do horúceho čaju zničili by ste v nich vitamíny, preto až po vychladení). Možte pridať ešte pár kociek ľadu, ozdobiť kolieskom z citróna/limetky a lístkom mäty a podávať.
Doplňujúce údaje:
Príprava: 5 minút
Tepelná úprava: lúhovanie, 10 minút
Počet porcií: 3
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára