pondelok 22. augusta 2011

Extra medovkový čaj (fotorecept)

Osviežujúci čaj s výraznou medovkovou chuťou a vôňou.



Ingrediencie:
  • 2 hrste medovka
  • 1 PL med
  • 1 ks limetka alebo citrón


Postup:
Pripravíme si čerstvú medovku.


V džbáne by mala byť približne do polovice. 


Zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút lúhovať.


Po vylúhovaní precedíme, ale polovicu čaju s listami necháme v džbáne. 


Ponorným mixérom listy poriadne podrvíme a tie pustia všetku arómu aj farbu. Môžte si všimnúť fotku pri bode 3, na ktorej je už čaj vylúhovaný, že je oveľa bledší a keď ovoniate dostane vás poriadna medovková aróma. 


Necháme trochu vychladnúť a pridáme štavu z citróna/limetky a med. (Ak by ste pridali med a štavu z citróna/limetky do horúceho čaju zničili by ste v nich vitamíny, preto až po vychladení). Možte pridať ešte pár kociek ľadu, ozdobiť kolieskom z citróna/limetky a lístkom mäty a podávať. 


Doplňujúce údaje:
Príprava: 5 minút
Tepelná úprava: lúhovanie, 10 minút
Počet porcií:




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára