Ingrediencie:
- 125 g maslo
- 1 PL levanduľa
- 1 PL petržlenová vňať
- 1 ČL pažítka
Postup:
Najprv je potrebné vytiahnuť maslo z chladničky a nechať ho aspoň 5-6 hodín pri izbovej teplote aby sa vám dali bylinky ľahko vmiešať. Pripravíme si levanduľové kvety.
Petržlenovú vňať nasekáme na kúsky.
Nasekáme si pažítku, a bylinky máme pripravené.
Na maslo, ktoré je už poriadne zmäknuté nasypeme petržlenovú vňať, levanduľu aj pažítku.
Zmiešame aby boli bylinky všade v rovnomernom množstve, dáme do misky a presunieme do chladničky na stuhnutie nášho masla. Skúšala som maslo chladiť aj v alobale, ale miska sa mi overila ako praktickejšie riešenie.
Takto vytvorené maslo je vhodné na potretie pečiva, najlepšie slaného croissantu, ale chutí dobre aj s tradičným celozrnným chlebíkom. Výborné je aj na ochutenie kuracieho mäsa pri pečení, vtedy spravím do mäsa jemné zárezy, potrem ho maslom a pri pečení sa krásne roztečie po celom mäsku, ale zároveň časť ostane v zárezoch. Kura potom krásne rozvoniava a je štavnaté.
Doplňujúce informácie:
Príprava: 10 minút
Tepelná úprava: chladenie, 1 hodina
Počet porcií: 10
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára