pondelok 22. augusta 2011

Maslo a la Paris (fotorecept)

Levaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať keď som bola v Paríži a toto som mala ako obľúbené raňajkové máselko, odvtedy si ho vyrábam aj doma a tak sa ľahko aspoň týmto prenesiem znova do Paríža.



Ingrediencie:
  • 125 g maslo
  • 1 PL levanduľa
  • 1 PL petržlenová vňať
  • 1 ČL pažítka


Postup:
Najprv je potrebné vytiahnuť maslo z chladničky a nechať ho aspoň 5-6 hodín pri izbovej teplote aby sa vám dali bylinky ľahko vmiešať. Pripravíme si levanduľové kvety. 


Petržlenovú vňať nasekáme na kúsky. 


Nasekáme si pažítku, a bylinky máme pripravené.


Na maslo, ktoré je už poriadne zmäknuté nasypeme petržlenovú vňať, levanduľu aj pažítku.


Zmiešame aby boli bylinky všade v rovnomernom množstve, dáme do misky a presunieme do chladničky na stuhnutie nášho masla. Skúšala som maslo chladiť aj v alobale, ale miska sa mi overila ako praktickejšie riešenie. 


Takto vytvorené maslo je vhodné na potretie pečiva, najlepšie slaného croissantu, ale chutí dobre aj s tradičným celozrnným chlebíkom. Výborné je aj na ochutenie kuracieho mäsa pri pečení, vtedy spravím do mäsa jemné zárezy, potrem ho maslom a pri pečení sa krásne roztečie po celom mäsku, ale zároveň časť ostane v zárezoch. Kura potom krásne rozvoniava a je štavnaté. 


Doplňujúce informácie:
Príprava: 10 minút
Tepelná úprava: chladenie, 1 hodina
Počet porcií: 10


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára