pondelok 22. augusta 2011

Fusilli s hlivovo-syrovou omáčkou

Ak máte radi hlivu ustricovú a cestoviny tak si tento jednoduchý recept zamilujete.




Ingrediencie:

  • 200 g cestoviny fusilli
  • 300 g hliva ustricová
  • 250 ml smotana na šlahanie
  • 3 trojuholníčky tavený syr
  • 1 ks cibuľa
  • štipka soli
  • olivový olej na dno hrnca
  • oregáno na posypanie



Postup:

  1. Na dno hrnca si nakvapkáme olivový olej a osmahneme na ňom najemno posekanú cibulku. Pridáme nakrájanú hlivu a trochu orestujeme. Podlejeme vodou a necháme dusiť minimálne 10-15 minút.
  2. Keď hliva zmäkne pridáme do hrnca k hlive smotanu na šlahanie a trojuholníčkový syr. Povaríme minimálne 10 minút aby sa chuť dostala do smotanovej omáčky. Osolíme podľa chuti. 
  3. Omáčku vylejeme na hotovú cestovinu, posypeme oregánom a podávame. 



Doplňujúce informácie: 
Príprava: 10 minút
Tepelná úprava: varenie, 25 minút
Počet porcií: 2

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára