Ingrediencie:
- 1 ks ciabatta alebo krajec kvalitného celozrnného chlebu
- 5-6 plátkov údenej sušenej šunky prosciutto
- 60 g mozzarella
- 4 lístky bazalka
Postup:
- Na ciabattu, alebo krajec kvalitného celozrnného chlebíka si položíme 3 plátky prosciutta.
- Na vrstvu prosciutta natrháme polovicu mozzarelly, u mňa to bolo 60 g.
- Na mozzarellu ešte potrháme 2-3 plátky prosciutta a dáme do rozpálenej trúby na 180°C na 5-6 minút, kým pečivo zchrumkavie ale nie stvrdne. Podávame s lístkami čerstvej bazalky navrchu.
- Tip: Pre extra bazalkovú chuť, môžete pečivo predtým ako začnete dávať prvú vrstvu prosciutta natrieť pestom.
Doplňujúce informácie:
Príprava: 10 minút
Tepelná úprava: pečenie, 5-6 minút na 180 °C
Počet porcií: 1
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára