pondelok 22. augusta 2011

Prosciutto bruschetta

V jednoduchosti je krása. Chrumkavé pečivko s mozarellou, prosciuttom a bazalkou.



Ingrediencie:
  • 1 ks ciabatta alebo krajec kvalitného celozrnného chlebu
  • 5-6 plátkov údenej sušenej šunky prosciutto
  • 60 g mozzarella
  • 4 lístky bazalka


Postup:
  1. Na ciabattu, alebo krajec kvalitného celozrnného chlebíka si položíme 3 plátky prosciutta.
  2. Na vrstvu prosciutta natrháme polovicu mozzarelly, u mňa to bolo 60 g.
  3. Na mozzarellu ešte potrháme 2-3 plátky prosciutta a dáme do rozpálenej trúby na 180°C na 5-6 minút, kým pečivo zchrumkavie ale nie stvrdne. Podávame s lístkami čerstvej bazalky navrchu. 
  4. Tip: Pre extra bazalkovú chuť, môžete pečivo predtým ako začnete dávať prvú vrstvu prosciutta natrieť pestom.

Doplňujúce informácie:
Príprava: 10 minút
Tepelná úprava: pečenie, 5-6 minút na 180 °C
Počet porcií: 1



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára