pondelok 22. augusta 2011

Elegantné ratatouille

Kombinácia baklažánu a cukiny je naozaj skvelá. Rýchla zeleninová klasika, ktorú poznáte aj z rozprávky Ratatouille:)



Ingrediencie:
  • 1 ks stredne veľká cukina
  • 2 ks menší baklažán
  • 3 ks paradajky
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 1 ks cesnak
  • 3 PL paradajková pasatta alebo hustý pretlak
  • 2 PL mletá červená paprika
  • soľ - štipka
  • čierne korenie - štipka
  • rozmarín podľa chuti
  • tymián podľa chuti
  • olivový olej na dno panvice a na pokvapkanie
  • pár kvapiek balzamiková redukcia (nemusí byť)


Postup:
  1. Cukinu a baklažán si nakrájame na kolieska, osolíme a necháme asi 15 minút odležať.
  2. Na dno panvice si kvapneme olivový olej a baklažán aj cukinu na ňom orestujeme dozlatista.
  3. Spravíme si rajčinovú omáčku. Na oleji osmahneme roztlačený cesnak a najemno pokrájanú cibuľku. Pridáme na malé kúsky nasekané rajčiny, rajčinovú pasattu (alebo hustý pretlak). Dochutíme soľou, čiernym korením, rozmarínom a tymiánom podľa chuti. Varíme 10 minút aby sa chute prepojili. 
  4. Na tanier si striedavo na seba ukladáme orestované kolieska baklažánu a cukiny maximálne do výšky 5-6 cm. Polejeme rajčinovou omáčkou, pokvapkáme olivovým olejom a podávame. Kto má rád môže ešte pokvapkať balzamikovou redukciou. Z uvedeného množstva sa vytvorí asi 5-6 ratatouille „vežičiek„ :) 

Doplňujúce informácie:
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: opekanie na panvici, 15 minút
Počet porcií: 5-6 porcií

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára