Ingrediencie:
- 1 ks stredne veľká cukina
- 2 ks menší baklažán
- 3 ks paradajky
- 1 ks menšia cibuľa
- 1 ks cesnak
- 3 PL paradajková pasatta alebo hustý pretlak
- 2 PL mletá červená paprika
- soľ - štipka
- čierne korenie - štipka
- rozmarín podľa chuti
- tymián podľa chuti
- olivový olej na dno panvice a na pokvapkanie
- pár kvapiek balzamiková redukcia (nemusí byť)
Postup:
- Cukinu a baklažán si nakrájame na kolieska, osolíme a necháme asi 15 minút odležať.
- Na dno panvice si kvapneme olivový olej a baklažán aj cukinu na ňom orestujeme dozlatista.
- Spravíme si rajčinovú omáčku. Na oleji osmahneme roztlačený cesnak a najemno pokrájanú cibuľku. Pridáme na malé kúsky nasekané rajčiny, rajčinovú pasattu (alebo hustý pretlak). Dochutíme soľou, čiernym korením, rozmarínom a tymiánom podľa chuti. Varíme 10 minút aby sa chute prepojili.
- Na tanier si striedavo na seba ukladáme orestované kolieska baklažánu a cukiny maximálne do výšky 5-6 cm. Polejeme rajčinovou omáčkou, pokvapkáme olivovým olejom a podávame. Kto má rád môže ešte pokvapkať balzamikovou redukciou. Z uvedeného množstva sa vytvorí asi 5-6 ratatouille „vežičiek„ :)
Doplňujúce informácie:
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: opekanie na panvici, 15 minút
Počet porcií: 5-6 porcií
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára