pondelok 22. augusta 2011

Plnený baklažán s mozzarellovo-rajčinovou omáčkou

Výborný, rýchly, zdravý a jednoduchý obed. Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. :)



Ingrediencie:
  • 1 ks baklažán
  • 3 ks paradajka
  • 100 ml paradajková pasatta alebo hustý pretlak
  • 1 ks cesnak
  • 1 ks mozzarella
  • 5-6 lístky bazalka 
  • soľ - štipka
  • čierne korenie - štipka 
  • olivový olej na dno panvice


Postup:
  1. Umyjeme baklažán, odkrojíme vrch a rozrežeme napol po dlžke. Vydlabeme semienka a dužinu tak aby nám ostala len baklažánová šupka s asi 7 mm jeho vnútrajšku po okrajoch nedotknutá. Vytvoríme si vlastne takú vaničku :) Potom si dužinu a semienka pokrájame na malé kocky. 
  2. Na panvicu si pokvapkáme olivový olej a na ňom osmahneme prelisované cesneky. Pridáme paradajky nakrájané na kúsky, kocky baklažánovej dužiny a rajčinovú passatu (alebo hustý pretlak). Na panvici dusíme kým nám táto omáčka trochu nezhustne. Okoreníme a osolíme podľa chuti. 
  3. Keď omáčka dostatočne zhustne, stiahneme plameň na čo najmenší a pridáme nasekané bazalkové lístky a natrhanú mozzarellu. Necháme panvicu dovtedy na plameni kým sa mozzarella nezačne v omáčke naťahovať. To trvá 1-2 minútky.
  4. Omáčku nalajeme do baklažánových „vaničiek„ a pečieme na 180 °C 25-30 minút. Môžme podávať ozdobené kúskom petržlenovej vňate. Samozrejme jedlá je aj baklažánová „vanička„. My ju doma jeme zároveň s plnkou. :)
Doplňujúce informácie:
Príprava: 10 minút
Tepelná úprava: pečenie, 25-30 minút na 180 °C
Počet porcií: 1





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára