Ingrediencie:
- 150 ml mlieko polotučné
- 1 PL zlatý klas
- 100 g čokoláda s minimálne 75% kakaa
- 50 ml želatína
- 50 g tvaroh jemný bez hrudiek
- 2 ks bielky
- 1 PL kakao holandského typu
- 1-2 lístky mäty
Postup:
Zlatý klas uvaríme s mliekom a necháme chladiť, občas premiešame aby sa nevytvorila „koža„ na povrchu. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť, ale nie stuhnúť. Potom si vytvoríme želatínu z prášku aby nám vzniklo 50 ml. Pridáme kakao aj tvaroh a všetko spolu mixérom vymiešame do hladka.
Z bielkov si vymiešame tuhý sneh.
Sneh jemne vmiešame do čokoládovej masy. Nalejeme do pohárov a dáme chladiť.
Doplňujúce informácie:
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: chladenie, minimálne 2-3 hodiny
Počet porcií: 3
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára