pondelok 22. augusta 2011

Pena Chocoholik (fotorecept)

Výborná nadýchaná čokoládová pena plná čokolády a kakaa. Bez cukru a náhradných sladidiel vhodná aj pre DIA chocoholikov. ;)



Ingrediencie:
  • 150 ml mlieko polotučné
  • 1 PL zlatý klas 
  • 100 g čokoláda s minimálne 75% kakaa
  • 50 ml želatína
  • 50 g tvaroh jemný bez hrudiek
  • 2 ks bielky
  • 1 PL kakao holandského typu
  • 1-2 lístky mäty


Postup:
Zlatý klas uvaríme s mliekom a necháme chladiť, občas premiešame aby sa nevytvorila „koža„ na povrchu. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť, ale nie stuhnúť. Potom si vytvoríme želatínu z prášku aby nám vzniklo 50 ml. Pridáme kakao aj tvaroh a všetko spolu mixérom vymiešame do hladka.



Z bielkov si vymiešame tuhý sneh.


Sneh jemne vmiešame do čokoládovej masy. Nalejeme do pohárov a dáme chladiť.

Po vychladení by mala pena byť jemná a nadýchaná. Ozdobíme lístočkom mäty a podávame.


Doplňujúce informácie:
Príprava: 15 minút 
Tepelná úprava: chladenie, minimálne 2-3 hodiny
Počet porcií: 3

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára