Ingrediencie:
- 45 g ryža guľatozrnná
- 400 ml polotučné mlieko
- 1 PL cukor vanilkový
- 1 PL kakao holandksého typu + na posypanie
- 70 g horká čokoláda
- maslo na vymastenie torty
- čokoládové hoblinky na posypanie (nemusí byť)
Postup:
Nádobu z jenského skla si vymastíme maslom a na dno dáme ryžu.
Posypeme vanilkovým cukrom. Ja som použila vanilkový trstinový.
Na miernom ohni si v mlieku roztopíme čokoládu a pridáme kakao. Dovedieme takmer k bodu varu a odstavíme z ohňa.
Vylejeme na ryžu s cukrom, necháme 10 minút odstáť a dáme do rúry predhriatej na 160°C a necháme piecť hodinu. Niekedy neodolám a tento dezert odjedám hneď po vytiahnutí z rúry, ale najlepšie chutí vychladený na izbovú teplotu posypaný kakaom a hoblinkami čokolády. :)
Doplňujúce informácie:
Príprava: 15
Tepelná úprava: pečenie, 60 minút na 160 °C
Počet porcií: 2
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára