nedeľa 28. augusta 2011

Pečený ryžový puding (fotorecept)

Tento dezert na spôsob mliečnej ryže mi robievala babka keď som bola ešte malá. Je veľmi lahodný a spravený doma s minimálnou námahou. Stačí všetko zmiešať a ostatné za vás spraví rúra.



Ingrediencie: 
  • 45 g ryža guľatozrnná
  • 400 ml polotučné mlieko
  • 1 PL cukor vanilkový
  • 1 PL kakao holandksého typu + na posypanie
  • 70 g horká čokoláda
  • maslo na vymastenie torty
  • čokoládové hoblinky na posypanie (nemusí byť)


Postup:
Nádobu z jenského skla si vymastíme maslom a na dno dáme ryžu. 


Posypeme vanilkovým cukrom. Ja som použila vanilkový trstinový. 


Na miernom ohni si v mlieku roztopíme čokoládu a pridáme kakao. Dovedieme takmer k bodu varu a odstavíme z ohňa. 


Vylejeme na ryžu s cukrom, necháme 10 minút odstáť a dáme do rúry predhriatej na 160°C a necháme piecť hodinu. Niekedy neodolám a tento dezert odjedám hneď po vytiahnutí z rúry, ale najlepšie chutí vychladený na izbovú teplotu posypaný kakaom a hoblinkami čokolády. :)


Doplňujúce informácie:
Príprava: 15
Tepelná úprava: pečenie, 60 minút na 160 °C
Počet porcií: 2




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára