Ingrediencie:
- 250 g tvaroh jemný
- 200 g múka polohrubá
- 100 g múka hladká
- 200 g maslo
- 170 g cukor trstinový, alebo biely, alebo doplniť 1PL levanduľového
- 4 ks vajce
- 4 ČL prášok do pečiva
- 2 PL vanilkový cukor
- 1 hrsť levandule
- práškový cukor na poprášenie
Postup:
Na úvod chcem povedať, že hrsť levandule bolo u mňa takéto množstvo, čo celkom stačilo aby som mala v každom kúsku bábovky aspoň pár kvietkov. Môžte použiť aj sušené, ale čerstvé sú lepšie a teraz je levanduľa snáď všade :) Do cesta môžte pridať aj kvapku levanduľového éterického oleja, mal by pekne bábovku prevonať. Moja bábovka bola bez éterického oleja a aj tak krásne voňala po levanduli.
Najprv si vymiešame maslo s cukrom, aby v hmote neboli kryštáliky cukru.
V druhej miske si vymiešame vajíčka, aspoň tak aby sa ich objem zdvojnásobil.
Obidve hmoty po vymixovaní by mali vyzerať takto. Zlejeme ich dokopy a pridáme tvaroh, hladkú aj polohrubú múku, kypriaci prášok a vanilkový cukor. Všetko spolu dohladka vymixujeme.
Nakoniec pridáme hrsť levandule, ale nemixujeme len jemne varechou vmiešame. Bábovkovú formu si vymastíme a pomúčime. Vlejeme do nej cesto a pečieme pri 180 °C 45-50 minút. Upečenú bábovku nechajte minimálne 10 minút vo forme, potom ju vyklopte a krájajte až vychladenú.
Doplňujúce informácie:
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: pečenie, 45-50 minút na 180 °C
Počet porcií: 12 rezov
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára