nedeľa 28. augusta 2011

Škoricová kaša s medovým kokosom (fotorecept)

Milovníci škorice každého veku si na tejto kaši určite pochutia, navyše je posypaná na mede opečenom kokose. Naozaj lahodné raňajky či olovrant. :)



Ingrediencie:
  • 250 ml polotučné mlieko
  • 2,5 PL detská krupica
  • 3 ČL trstinový cukor
  • 1 ČL škorica mletá + na posypanie
  • 1 ČL maslo

Posyp:
  • 1 PL kokos strúhaný
  • 1 PL med
  • 1 PL škorica mletá


Postup:
Túto krupičnú kašu robím trochu netradične. Nalejeme mlieko do hrnca a ešte do studeného pridáme detskú krupicu, cukor a škoricu a necháme 10 minút napučať. Potom varíme na miernom ohni, kým kaša nezhustne. 


Uvarenú kašu vylejeme do misky a navrch dáme roztopiť maslo. 


Vrch posypeme škoricou. 


V malom hrnčeku si ešte vytvoríme posyp. Med, kokos a škoricu začneme na miernom ohni ohrievať. Keď sa med dostatočne roztopí obalí kokos a on sa jemne na ňom opraží. 


Opraženým kokosom posypeme kašu a podávame.



Doplňujúce údaje:
Príprava: 10 minút
Tepelná úprava: varenie a restovanie, 10 minút
Počet porcií: 1



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára